Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 Den Bosch - HGC: 2 -3

5-5 30 april 2023

In de aanloop naar deze wedstrijd zeiden we al dat Den Bosch een taaie tegenstander zou zijn, zeker met een nog mogelijke play-offs plek voor hen. We zeiden ook dat Heren 1 HGC punten nodig had en er dus alles aan zou doen om 3 punten te pakken. En zo is het ook gelopen, ondanks dat er geen Maico meer was, dat Zach er niet was en er blessure perikelen kwamen in de wedstrijd. Dat is dus een knap staaltje van onze mannen.

De webredactie was helaas verhinderd deze keer en was aangewezen op de H1 HGC WhatsApp groep, kundig bemenst door Madeleine Buise, en de hockey nl live blog. Viaplay was niet voorhanden. Maar het geeft wel een extra spannende beleving. Je ziet al snel dat HGC er zin in heeft. Sam keept magistraal en houdt in het eerste kwart een strafcorner buiten de deur. In de 22ste minuut scoort Marc Serrahima de eerste: 0-1. Rust.

Een goal van HGC door Alan Forsyth wordt afgekeurd voor bolle kant. Discutabel naar we begrijpen, maar dat terzijde. Florian Scholten scoorde in minuut 41 vanuit een strafcorner: 0-2. Dat voelde lekker aan op afstand. Wederom stopt Sam van der Ven een strafcorner van de tegenpartij. Maar je moet er niet aan denken met nog bijna 20 minuten te gaan wat er allemaal kan gebeuren. En inderdaad scoorde Den Bosch uit een strafcorner in minuut 50 de 1-2 . Er was consternatie over die strafcorner. HGC kreeg nog een kans door een strafbal die helaas door Alan Forsyth werd gemist. Jammer, maar kan gebeuren. Strafcorner gestopt, maar weer een strafcorner in minuut 55: 2-2. Bloedspannend allemaal. Den Bosch ging er vol voor en haalde de keeper uit het goal.

Vincent Langenhuijsen flink geblesseerd op de mat

Weer een corner voor Den Bosch. Men dacht gescoord te hebben maar er was al gefloten. HGC uitloper Vincent Langenhuijsen werd nogal hard onderuit gelopen en raakte geblesseerd. Daar mag men wat van vinden. Beelden genoeg om te zien dat het in het niet geheel jofel was wat hier gebeurde. Het doel heiligt niet alle middelen zou men denken. De KNHB mag en zou wat van dit soort ruwe acties moeten vinden.

Je zou denken deze wedstrijd is wel gespeeld nu en HGC moet maar met 1 punt genoegen nemen. Nee. En kijk, Marc Boltó toverde in minuut 60 ! uit een lange corner nog een heel prettig velddoelpunt: 2-3. Is dat mazzel? Nee, HGC heeft tot het end keihard gewerkt om hier de zege te pakken en dat is dit toch enigszins uitgedunde team op magistrale wijze gelukt. Jammer voor Den Bosch zeker, maar een zeer welkome overwinning voor H1 HGC, dat daarmee "veilig is" en het seizoen strijdbaar zal afmaken en de blik zal richten op komend seizoen. Gefeliciteerd team en coach Bram Lomans!

Dus nog maar 2 wedstrijden te gaan. Komende zondag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen Rotterdam. Ook Dames 1 speelt tegen Rotterdam om 12:45 uur. Dubbel weekend dus. Dus kom naar de Roggewoning.

Zondag 30 april 2023 om 14:45 uur
Heren 1 HGC - Rotterdam

Een week later op zaterdag 13 mei om 16:30 uur speelt H1 HGC op KZ de laatste wedstrijd van dit seizoen. Ook daar zijn HGC-supporters zeer welkom

Topscorers per 30 april 2023:

vlnr: Marc Serrahima (sc), Florian Scholten (sc), Marc Boltó (vd)

Stand:

Uitslagen:

Programma:

(bron HOCKEY NL)

Videoverslagen, -samenvattingen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 Den Bosch - HGC is geen eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar.

Langenhuijsen in actie tegen Den Bosch thuis (archieffoto HGC)