Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

Heren 1 HGC pakt winst bij Hurley: play-offs !

10-5

zondag 8 mei 2022
H1 Hurley - HGC:  2 - 7

Het was een spannende zondag. En er stond inderdaad druk op het team. We wisten allemaal hoe het in elkaar moest steken als H1 HGC nog kans op de play-offs wilde hebben. Mooi weer, veel supporters van HGC ter plaatse en hopen op het beste. Dat HGC wel zou winnen kan je verwachten, maar het moet wel gebeuren. En dat gebeurde dan ook.

Al heel snel in de wedstrijd, 2e minuut, was er de openingstreffer door Marc Boltó: 0-1. Een klein kwartiertje later maakte Seve van Ass uit een strafcorner de 0-2, direct erop gevolgd door de 0-3 van Alan Forsyth. Het leek een tsunami want in de 21ste minuut knalde Karst Timmer de 0-4 erin, 6 minuten later gevolgd door de 0-5 van Zach Wallace. Mooi om zo de rust in te gaan. Er werd door het publiek wat geloerd naar smartphones om te zien of Bloemendaal al had gescoord tegen OR. Het stond nog 0-0 daar en het was bij HGC wel de bedoeling dat Bloemendaal zou winnen. Vanzelfsprekend was dat ook bij Bloemendaal zo. Niettemin, HGC ging door met scoren en in de 53ste minuut scoorde Jan van ’t Land uit een strafcorner de 0-6. In Bloemendaal stond het enige minuten later 1-0. Maar er was nog wat tijd te gaan. Hurley kwam in de 60ste minuut op 1-6 en 4 minuten later zelfs op 2-6. Reden voor twijfel bij HGC? Nee maar Bloemendaal dat in de 59ste minuut de 2-0 noteerde moest wel nog zo'n 10 minuten stand houden tegen OR. OR scoorde in de 61ste minuut de 2-1 daar. Link. Jan van 't Land was door de webredactie uitgedaagd om iedere wedstrijd een keer te scoren maar hij had de smaak te pakken en ramde in de 66ste minuut de 2-7 in het goal van Hurley. Dat was de eindstand en daar er in Bloemendaal 2-1 op het scorebord stond, vierde het HGC team, staf en supporters ter plekke dat het kunstje geflikt was: H1 HGC staat in de play-offs. Knap werk met een zekere omweg bereikt. Maar het resultaat telt en we mogen trots zijn.

Dus nu op naar die play-offs!

KLIK HIEROP voor nadere informatie

de fans waren ter plaatse bij Hurley, met coach van Ass

DE VOORZITTER van HGC , was er ook natuurlijk:

"Namens het hele bestuur van harte gefeliciteerd met de super prestatie van het behalen van de play-offs. We gaan er volgende week een mooie zondag van maken met zijn allen. Dus als je wil en kan helpen omdat voor elkaar te krijgen reageer op de vraag die verenigingsmanager Hans Wentel zal uitzetten. Wij zullen er als bestuur natuurlijk zijn en hopen jullie ook allemaal in groten getale te zien langs de lijn om onze mooie club naar de finale van de play- offs te supporten"

Gorrit Jan Blonk

Topscorers per 8 mei ‘22

vlnr: Marc Boltó Gimo, Seve van Ass (sc), Alan Forsyth

vlnr: Karst Timmer, Zach Wallace,  Jan van 't Land (1x vd, 1x sc)