Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC met één been in de play-offs

7-5 vrijdagavond 3 mei 2019, H1 HGC- Kampong: 1- 4

Een avondwedstrijd, koud regen, een geduchte tegenstander: Kampong. Maar het viel allemaal niet mee. De HGC-machine was niet wat je noemt geolied. Die van Kampong daarentegen wel. De strafcorners te nemen door HGC leverden weinig op. Enfin, laten we ons niet verliezen in verdere analyses. Het liep niet goed. Je wil winnen. Dat kan moeilijk zijn, maar HGC kwam ook niet dichtbij een gelijkspel. Het werd 1-4. Helaas. Want ieder punt is welkom in de race naar de play-offs. Het werd dus goed staren naar de uitslagen van andere teams die vechten om een plekje en scenario's doorrekenen.

Er werd na afloop van de wedstrijd professioneel aandacht besteed aan de spelers door een team van fysio's onder leiding van Han Kees Vriesendorp, bijgestaan door Joppe Maas, Tynke van der Meer en Alexandra Delissen. Grote dank! De mannen deden een uitlooptraining op zaterdag. Zó moest men fit gereed zijn voor de uitwedstrijd in Bilthoven tegen SCHC op zondag.

zondag 5 mei 2019, Heren 1 SCHC - HGC: 3 - 5

Dit werd er echt een die gewonnen moest worden. En dat gebeurde ook. HGC zette vanaf het begin druk op SCHC. In de 21ste minuut scoorde Karst Timmer vanuit een strafcorner van Seve van Ass. SCHC scoorde de 1 - 1 in de 30ste minuut. HGC moest doorduwen. Captain van Ass gaf het goede voorbeeld en verzilverde een strafcorner in de 39ste minuut. 1-2. In de 47ste minuut scoorde Steijn van Heijningen uit de strafcorner van Van Ass en 4 minuten later deed Karst Timmer dat kunstje nogmaals. Zijn tweede. Het mag gezegd worden dat Seve van Ass prima voorwerk deed bij deze goals. Bij 1-4 dacht het HGC supporterslegioen, dat het wel goed zat, maar toen SCHC, vechtend voor lijfsbehoud, terugkrabbelde naar 3-4 ! in de 65ste minuut werd het wel erg spannend. In de 68ste minuut scoorde Kenta Tanaka gelukkig clean in het niet meer door SCHC doelman bewaakte goal: 3 - 5! Winst en 3 punten en, alles overziende, Heren 1 HGC met één been in de play-offs. Zuur dat Stichtsche degradeerde!

En dan de laatste wedstrijd van de reguliere competitie:

Zondag 12 mei om 14:45 u THUIS Heren 1 HGC - Bloemendaal

dan weten wij precies hoe de kaarten zijn geschud. Wel belangrijk dat HGC een mooie wedstrijd neerzet die als het even kan 3 punten gaat opleveren, in het ergste geval 1 punt.

Veel HGC blauwe supporters worden verwacht om het team van coach van Ass de play-offs in te juichen. Kom allemaal, liefst lopend , per fiets of OV.

Het is SUPERSUNDAY! Gezelligheid alom.

Dames 1 speelt om 12:45 u thuis tegen Push. Ook zij zijn op jacht naar punten voor de promotie play-offs. Aanmoedigen dus!