Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Drie punten voor HGC D1 tegen HIC

11-4

HGC D1 speelde goed en had geen moeite met HIC in de eerste helft. Het ‘liep’ en in de combinaties op tempo konden de speelsters elkaar goed vinden. Een steal op het middenveld van aanvoerster Lisa Harteveld was de inleiding van de eerste goal. Zij speelde de bal naar Julie Sytsema, die de bal de cirkel binnenbracht en bij de tweede paal stond Elsemieke van Aken om de aanval te verzilveren.

Een corner zorgde voor de 2-0. Het aangeven van Karlijn Scheepens en de stop van Isabella Fois brachten Luna Fokke in stelling die met een ferme uithaal de bal tegen de plank sloeg. Het was een mooie wedstrijd het publiek genoot.

In de tweede helft was de verwachting dat HGC verder uit zou lopen. Maar HIC werkte hard om de boel te ontregelen en slaagde daarin. Felle duels, veel corners, groene en gele kaarten. Het spel werd onrustig en uit één van de corners wist HIC de aansluiting te vinden.

Het bleef spannend tot het eindsignaal. HGC was blij met het behoud van de tweede plaats op de ranglijst, de drie punten, de vierde overwinning op rij en de vijfde uit- overwinning.
Er zijn nog zes wedstrijden te gaan. En jullie begrijpen het al: het gaat om de punten.

Zondag Almere thuis, een outsider waar volle focus en teamwork weer belangrijk zijn. Kom aanmoedigen en genieten van het energiek spelende team.