Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC onderuit op Victoria en tuimelt naar de vierde plek

20-11

Het was vallen en opstaan afgelopen zondag. Het veld van Victoria was verraderlijk glad. Onze verdedigers gleden vaak weg, wat onverwachte kansen voor Victoria opleverde. Ook in de duels was het vallen en opstaan.

Het was een felle strijd waarbij Victoria met lef en hoge druk de wedstrijd opende. Terwijl de verdedigers van HGC nog aan het aftasten waren hoe met dit spekgladde gedeelte van het veld om te gaan, scoorde Victoria al na 9 minuten de eerste goal. Een glibberige pass in het achterveld van HGC werd opgepikt door Victoria en afgemaakt op de goal.

Het antwoord van HGC kwam in de 26e minuut nadat er ruimte gevonden was aan de zijkant door Nicole van Jaarsveld. Over links bracht ze de bal naar voren en zag dat Elselieke van Aken de cirkel binnenkwam. Vanuit een harde pass kon Elselieke de bal binnen tippen. De gelijkmaker voor HGC.

Lang kon HGC niet genieten van deze 1-1. Twee minuten later was er een aanval van Victoria waarbij de aanvalster in botsing kwam met keepster Anke van Goudoever. Onze keepster bleef roerloos gestrekt liggen tot grote schrik van publiek en speelsters. Onbegrijpelijk dat de scheidsrechters door lieten spelen en Victoria vrij in mocht schieten in een leeg doel.

Deze 2-1 was de wake-up call voor HGC. HGC werd sneller in de omschakeling en feller in de duels. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het was een wedstrijd op topniveau.

Na rust waren er direct twee grote kansen voor HGC, waarbij het publiek de handen al in de lucht had en het doelpunt al bijgeteld was. Maar helaas ging de bal toch niet over de doellijn. Het leek een kwestie van tijd voor HGC om de 2-2 te scoren. Dit lukte net niet, soms moet je net een beetje geluk hebben.

Dat Victoria nog de 3-1 en ook de 4-1 maakte was niet vanwege kwaliteitsverschil tussen de teams maar meer door slordigheden van HGC die afgestraft werden en efficiënt door Victoria omgezet werden in een doelpunt.

Voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd zie hockey.nl

Victoria is de winterkampioen en op drie punten afstand staat HGC op de vierde plek. Er is nog niets verloren het seizoen is nog lang. En tot de laatste wedstrijd gespeeld is zal het spannend blijven in de Promotieklasse.

HGC dames 1 gaat beginnen met het zaalseizoen, wederom in de Hoofdklasse dit jaar.

Dank aan iedereen voor steun en support en na de winterstop gaat dit team op volle sterkte verder met als doel het bereiken van de top in de Promotieklasse.