Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC deelt de punten met Were-Di

15-11

De winnaar van dit duel zou de nummer 1 positie op de ranglijst innemen. Er stond weer veel op het spel. Beide teams beten zich vast in dit topduel. In de eerste helft was het vooral Were Di, dat de meeste kansen creëerde. Zij wisten tien keer de cirkel binnen te dringen en kregen drie keer een kans uit de strafcorner. HGC keepster Anke van Goudoever liet zich niet verrassen en de verdediging was alert.

In de 21e minuut was het toch raak en scoorde Were Di de 0-1. Een terechte goal gezien het veldoverwicht van de bezoekers uit Tilburg.

In de tweede helft kwam Were Di er niet meer aan te pas en speelde HGC sterk. Were Di liet zich terugdringen in de verdediging. HGC kreeg in totaal deze wedstrijd slechts twee strafcorners. Uit de tweede strafcorner kwam de zeer verdiende tegengoal van HGC. Nicole van Jaarsveld scoorde met een tip in en bij speelsters en publiek gingen juichend de handen de lucht in. Met nog maar 4 minuten te spelen was er net niet genoeg tijd om de volle winst te pakken.

Beide ploegen waren niet ontevreden met het resultaat. Door het gelijke spel van de topploegen, zag MOP kans om door te schuiven naar de eerste plaats in de promotieklasse

HGC, Were Di èn Victoria staan op een gedeelde tweede plaats. Er staat wederom veel op het spel in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Victoria en HGC gaan onderling uitmaken wie de sterkste is.

Kom zondag naar Rotterdam en geniet mee van de strijd in dit topduel.