Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC verliest van Nijmegen

1-11

Het wordt dringen aan de top in de Promotieklasse. Na acht wedstrijden staan Were Di, MOP, HGC en Victoria allemaal in positie om met 1 winstpartij de koppositie weer over te nemen of te verstevigen. Tilburg en Klein Zwitserland volgen op twee punten achterstand. De komende drie wedstrijden tot de winterstop staat er veel op het spel.

Nijmegen stuntte afgelopen zondag door zijn eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Met werkhockey en een alles of niets strategie wist Nijmegen het spel van HGC te ontregelen. Zeker de eerste helft liet HGC zien wie de betere ploeg was.

Na de 0-1 van Nijmegen in de 40ste minuut voerde HGC de druk flink op en was het volle bak verdedigen voor Nijmegen. Dat pakte goed uit voor de bezoekers. Het enige doelpunt van Nijmegen uit een corner was genoeg om de wedstrijd te winnen.

Voor HGC betekende dit het eerste verlies van het seizoen. En ook de eerste wedstrijd waarin niet gescoord werd. Het was een wedstrijd van " net niet”. Een paar keer dichtbij de tip-in en kansen uit de corners die net niet omgezet werden in doelpunten.

Yara Casteleijn is weer terug in het veld en het is goed om haar weer in de spits in actie te zien.

HGC heeft het vizier alweer gericht op aanstaande zondag; de wedstrijd uit tegen Push in Breda. Het strijdplan is klaar en er is weer hard gewerkt om optimaal aan de start te komen. De trouwe supporters zullen er weer zijn om dit hardwerkende team te ondersteunen.