Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC lange tijd op voorsprong maar Tilburg komt langszij

4-10

Het viel niet mee in het zonnige zuiden. De eerste corner van Tilburg werd boven de plank ingeslagen maar de scheidsrechter keurt het doelpunt goed. Alle protesten ten spijt.

HGC komt hierdoor op stoom en weet voor rust twee keer te scoren. Uit een boogballetje over de keepster van Floor Borstlap tikt Luna Fokke de bal binnen in de verre kruising. Even later speelt Elselieke van Aken een strakke pass door het midden hard de cirkel in en de bal wordt door Luna met een korte touch de goal ingetikt. HGC domineert het spel en de verwachting is dat het een gemakkelijke overwinning gaat worden. Jammer dat een duidelijke strafbal door de scheidsrechter niet gegeven wordt, dan had de 1-3 al op het scorebord kunnen staan.

Nicole van Jaarsveld wist in de 42e minuut de 1-3 te scoren uit een rebound van de keepster. Na de rust waren er vele kansen die niet benut werden. HGC had de wedstrijd in het slot moeten gooien maar verzuimde dit. Een strafcorner voor Tilburg betekende de 2-3.

‘Als je ze zelf niet maakt vallen ze aan de andere kant’

Vijf minuten voor tijd viel de 3-3 uit een onduidelijke spelhervatting. Slechts één punt mee naar huis.

Volgende week HIC thuis. Alle ploegen staan dichtbij elkaar en het is nog even aftasten, hoe de krachtverdeling is in de nieuwe PromotieKlasse.

Carmen Vincentie(rechts) uit MA1 debuteert in Dames 1.

Luna Fokke de 1-1