Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC - Kampong 4 - 5, Einde seizoen

2-5 29 april 2018

Het kwam werkelijk met bakken uit de hemel. Het hield niet op. Toch waren er aan beide zijden échte supporters gekomen, die met regenjas en paraplu de wedstrijd hebben bekeken.

Het was voor H1 HGC sowieso het eind van een apart seizoen, dat door een ongekend aantal blessuregevallen, met name na de winterstop niet lekker is gelopen. Het bezoekende Kampong kon de 1e plaats in de Hoofdklasse veiligstellen en daarmee een automatisch ticket voor de EHL.

Regendruppels, grijs, donker, paraplus die het zicht belemmerden, maar er was toch veel te zien:

Al in de 2e minuut 0-1 Kampong. Dat was net even té snel en de doemdenkers zien het dan direct somber is. Maar al in de 8e minuut stond er 1-1 op het scorebord . Het eerste doelpunt in de hoofdklasse van JA1 HGC-speler Stephan van Eps. Mooi!! Het bleef niet heel lang rustig: 19e minuut 1-2 Kampong, 22e minuut 1-3 Kampong, 25e minuut 1-4 Kampong. Dat is nu niet echt lekker de laatste wedstrijd van het seizoen. In de tweede helft kwam in de 40e minuut de 2-4 van de stick van Steijn van Heijningen. Maar 5 minuten later, 45e minuut 2-5 Kampong. Matige stand op het thuisbord. HGC bleef echter vechten en in de 60e minuut bracht Olivier van Tongeren HGC op 3 -5. Er gloort weer hoop, zij het dat er nogg maar weinig tijd restte. In de 65e minuut  was er toch nog de 4-5 uit een succesvolle strafcorner vanTristan Algera. Vijf minuten te gaan er waren kansen op een gelijkspel. HGC heeft zich teruggevochten en de eer gered! Gelukwens aan Kampong met de eerste plek in de Hoofdklasse!

Het weer was er niet naar om bij de afsluiting van het seizoen uitvoerig het publiek te danken voor hun support. Het publiek vluchtte snel naar het clubhuis. Wel was er een kort moment om vertrekkend coach Jan Jorn van 't Land te danken voor de 7 mooie jaren op HGC, waarvan de laatste 3 seizoenen als coach Jan Jorn veel dank! Het ga je goed. Ook dank aan Tristan Algera die na 5 seizoenen terugkeert naar HC Rotterdam. HGC voorzitter Tjeerd Boven zette Jan Jorn en Tristan in de bloemen.

De doorweekte Mini's van de Week waren deze keer River Rooker en Akash Chowdhury van het beroemde JE2 elftal. Het was beter om de bekende foto maar binnen te nemen. De Mini's hadden een toptijd bij hun helden.

HGC wilde tenminste in het linkerrijtje eindigen. dat is helaas niet gelukt. Het werd een 7e plek.  Maar er is wel alles op alles gezet om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Dank nogmaals aan Jan Jorn, Tristan, maar bovenal aan het gehele Heren 1 HGC team en de begeidingsstaf. Dank aan speaker Ernst Jan Beukers, dank aan het team ballenjongens en hun begeleiding.

En nu dan op naar het volgende seizoen! Er zullen vele oude bekenden zijn en er zullen nieuwe gezichten verschijnen. De nieuwe coach, Paul van Ass, zal er met zijn begeleiding en het vernieuwde team staan als de Hoofdklassecompetitie op 26 augustus a.s. begint.