Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC wint in Tilburg met twee fraaie corners van Colette Jansen

13-11

Traditie dit seizoen is om veel te scoren met veel verschillende speelsters. Zondag in een onstuimige ambiance werd dit patroon doorbroken en namen Floor Borstlap en Colette Jansen ieder twee goals voor hun rekening. De vijfde treffer was (ook al een traditie) de openingstreffer voor HGC van Elselieke van Aken.

Van onder de paraplu zag de trouwe aanhang van HGC hoe Tilburg op voorsprong kwam en HGC al snel met een brutaal antwoord kwam. Een heerlijke steal nog binnen de 23m van Elselieke werd fraai over de keepster in het doel gelegd. 1-1 ruststand

De tweede helft kwam de HGC doelpunten machine echt op gang. Colette scoorde uit een corner en Floor scoorde twee keer door zich vast te bijten in de positie vlakbij de keepster en de doellijn. Floor heeft aan de korte hoek genoeg om te scoren en verraste daarmee de tegenstanders.

Mooiste doelpunt was de vijfde van HGC: eentje om in te lijsten en trots op te zijn. Een sleep van Colette hoog in de touwen zoals een professionele strafcorner specialist na jarenlange training ze maakt.

Tilburg bleef aandringen en probeerde grip op de wedstrijd te krijgen, na rust wisten zij nog twee keer te scoren. Dit was niet genoeg om de overwinning in gevaar te brengen. Eindstand 3-5.

Volgende week komt QZ op bezoek en kan HGC laten zien dat het op een verdiende tweede plaats op de ranglijst staat.

Elselieke scoort de 1-1 tien minuten voor rust