Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC laat zich verrassen door Wageningen

30-10

De eerste minuut van de wedstrijd was turbulent, evenals het weer in Wageningen. Balverlies op het middenveld met een pijnlijke botsing zorgde ervoor dat een HGC speelster gewond bleef liggen en WMHC handig doorspeelde en de 1-0 scoorde.
De dames lieten zich niet ontmoedigen en scoorden al snel de 1-1 uit een strafbal van Bernice van Aken. Het was vooral HGC die het tempo bepaalde en onder de hoge druk van WMHC uit wist te hockeyen. Dit resulteerde in veldoverwicht en kansen, maar resulteerde niet in een doelpunt. De tweede cirkelpenetratie van WMHC leverde direct de tweede treffer op. HGC ging op zoek naar de gelijkmaker. Dit lukte Luna Fokke na een mooie passeerbeweging en een schot langs de uitgelopen keepster. Voor Luna alweer haar vijfde treffer dit seizoen.

Met een 2-2 stand kwamen de teams na rust het veld weer op. Regen en zonneschijn wisselden elkaar in rap tempo af. Op het veld bleef het tempo ook hoog. WMHC scoorde in de 40ste minuut uit een corner, die laag over de mat in de hoek gespeeld werd, de 3-2. Deze voorsprong hebben ze met man en macht verdedigd, waardoor het spel zich in de tweede helft vooral voor de Wageningse keepster afspeelde. Zij keepte een goede wedstrijd en de vele corners van HGC en de schoten op goal werden goed verwerkt door WMHC. De bal wilde er niet in ondanks de vele kansen.

Er waren meer verrassende uitslagen in de OVK-B. PinokeĢ staat alleen aan kop en daaronder strijden Were-Di, Push en HGC om de tweede plek. Het seizoen is nog lang, maar zondag kunnen er goede zaken gedaan worden als HGC de dames van Push op bezoek krijgt op de Roggewoning. Kom aanmoedigen bij deze belangrijke wedstrijd!

Luna maakt de 2-2 net voor rust