Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC sterk gespeeld tegen Were Di

23-10

De nummer drie tegen de nummer twee van de ranglijst zorgde voor een nerveuze opening van de wedstrijd. Were Di wist als eerste het ritme op te pakken en had het betere van het spel wat resulteerde in een doelpunt in de twintigste minuut; 0-1 voor de bezoekers. Nog voor rust had HGC hier een passend antwoord op. De 1-1 werd gescoord uit een strafcorner van Elselieke van Aken die door zus Bernice van Aken de goal in getipt werd.

HGC speelde een zeer overtuigende laatste 10 minuten in de eerste helft. Met hoog tempo en goede combinaties werden verschillende kansen gecreĆ«erd, een doelpunt leek een kwestie van tijd.

Ook na rust was HGC de sterkere ploeg en had Were Di niet echt een antwoord op het spel van HGC. Pas toen HGC met negen man in het veld stond omdat twee speelsters met een tijdstraf aan de kant gezet waren, wist Were Di zich te herpakken. De kansen voor HGC om te scoren en een verdiende overwinning in de wacht te slepen werden niet benut. In de cirkel wisten de speelsters elkaar net niet voldoende te vinden en waren de schoten op het goal geen killers. Een corner in de laatste minuut gaf nog even hoop op een overwinning. Maar na 70 minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Drijfnat van de buien en harde wind dropen alle speelsters af naar het clubhuis. Dank aan alle supporters en ME 11 en ME 12 die zo goed hebben aangemoedigd.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Wageningen dan gaan de dames er weer voor de volle 100% tegenaan.