Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC boekt eenvoudige overwinning

9-10 De HGC-fans dachten even dat Kampong op bezoek was, maar aan de rode sokken was te zien dat het de promovendus in de Overgangsklasse "Weert" was die op het veld stond. Vanaf het begin was het duidelijk dat HGC het betere van het spel had en het tempo kon bepalen. Na tien minuten stond de 1-0 op het scorebord dankzij een strak uitgevoerde sleeppush van Damy Sistermans.

Spits Elselieke van Aken maakte zes minuten later de 2-0. Weert verraste de HGC verdediging en keepster vlak voor rust door vanaf de achterlijn de korte hoek te kiezen en kwam terug tot 2-1. Een echte aansluit-treffer was het niet want HGC zette na rust het tempo in een wat hogere versnelling en scoorde via Anne Abendroth al snel de 3-1. Een fraaie uitgespeelde een-op-een met de keeper van Nicole van Jaarsveld zorgde voor de 4-1. Luna Fokke was alert in de rebound en maakte goal nummer vijf. Nicole van Jaarsveld aarzelde niet om uit te halen vanaf kop cirkel om de score te verhogen naar 6-1. Net voor tijd kreeg Weert een strafcorner die gescoord werd en daarmee gaat deze doelpuntrijke wedstrijd de digitale boeken in met een eindstand van 6-2.