Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 Amsterdam - HGC : 3 - 3

14-9 11-9-'22

H1 Amsterdam-HGC: 3 - 3

Na de wedstrijd tegen Kampong, vorige week, werden er her en der, ook hier, wel wat positief kritische geluiden gehoord. Tandje erbij HGC, alert zijn! etc. Nou, in het Wagenaar Stadion werd inderdaad uit een ander vaatje getapt. De supporters van beide teams kregen een dynamische en leuke wedstrijd te zien. Na 2 minuten stond Amsterdam al op voorsprong. Wellicht de wake-up call die HGC goed hoorde. In de 14e minuut was er een pracht goal van Alan Forsyth (op aangeven van Zach Wallace): 1-1. In minuut 20 zorgde HGC-er Pelle Vos dat Lucas Veen ook iets moois kon laten zien: 1-2. Amsterdam kreeg in de 40 ste minuut kans voor de aansluitingstreffer 2-2. Alles lag open. Slechts 10 minuten later maakte Maico Casella de 2-3. Helaas 4 minuten voor het einde scoorde Amsterdam toch de gelijkmaker, eindstand 3-3. Er vielen dus 6 doelpunten. Ieder team scoorde 3 x. Nou ja, eigenlijk scoorde HGC 4 x, maar een loepzuivere goal eerder in de wedstrijd, zo werd aan de hand van videobeelden later vastgesteld, was ten onrechte afgekeurd. Aan die informatie heb je niet veel meer naderhand. En wijs moeten we vaststellen dat dit lot iedereen kan treffen, net als een ten onrechte goedgekeurde goal....... Dus geen verdere analyses hier. Het HGC team liet zien dat er fitheid en power aanwezig is en we moeten er dus op rekenen dat op donderdagavond tegen Heren 1 hdm, thuis, diezelfde gretigheid en effectiviteit getoond wordt om dan wel 3 punten te pakken. En dan in die flow door naar zondag 18 september waar Heren 1 Bloemendaal bezocht zal worden. Denk terug aan die mooie gewonnen wedstrijd (2e treffen op 21 mei 2022) in de play-offs tegen Bloemendaal en doe dat kunstje nog een keer HGC!

Kom dus aanmoedigen thuis en uit op zondag!

(bron HOCKEY NL)

Videoverslagen, -samenvattingen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 Amsterdam-HGC is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Zeer veel foto's op verzoek van de spelers. KLIK HIEROP

Alan Forsyth noteert de 1-1

Lucas Veen maakte de 1-2