Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC pakt winst bij KZ: 2 - 3

23-3 zondag 20 maart 2022

H1 KZ - HGC: 2 - 3

Het was koud op de Klatteweg. Heren 1 HGC was klaar voor de strijd. Het trackrecord van de heren van HGC tegen KZ, uit én thuis, is goed. Er staat dit seizoen een te duchten KZ op het veld. De afgelopen 2 competitiewedstrijden had KZ van andere teams verloren. Dus KZ was er nog meer op gebrand om thuis, voor eigen publiek, eindelijk weer eens te winnen. Ook veel HGC-ers waren gekomen om deze stadsderby mee te maken. Al zeer snel, in de tweede minuut, scoorde Zach Wallace de 0 -1. Dat is lekker. Het ging er fel aan toe. KZ scoopte er lustig op los. In de 24ste minuut scoorde Floris van der Linden de 0 - 2 uit een strafcorner. Dan gaat het de goede kant uit. En inderdaad in de tweede helft, 40ste minuut, was Gordon Johnston succesvol met zijn corner, een bevrijdend moment voor hem dat het nu allemaal klopte. En de 0 - 3 staat op het scorebord. Dan zou je als HGC denken gelopen race, maar zo gaat dat niet. KZ ging voluit erin en terecht. De sfeer kwam erin bij het KZ publiek. Oude tijden herleefden met een groepje wat seniore KZ-mannen die achter de keeper van de tegenpartij gingen gillen. Ach ieder zijn manier om aan te moedigen. Keeper van der Ven, noch het team worden hier warm of koud van. Wel moet gezegd dat KZ door een strafcorner in de 44ste minuut en een strafbal 6 minuten later behoorlijk in de wedstrijd kwam. Het werd nog even spannend. Na wat geharrewar over de arbitrage, moest KZ vaststellen dat de punten naar HGC gingen. En dat is prima nieuws voor het gevecht om de play-offs plekken. Het HGC publiek ging voldaan naar huis. Coach Paul van Ass, zijn staf en natuurlijk het team ook! Op naar de zeer belangrijke wedstrijd tegen Amsterdam thuis.

Zondag 27 maart
14:45 uur Heren 1 HGC - Amsterdam

Zoals gezegd een belangrijke. Amsterdam en HGC hebben beide 28 punten/ gedeeld 5e plaats nu. Dus kom met z'n allen H1 HGC aanmoedigen!

Topscorers per 20 maart ‘22

Uitslagen en stand per 20 maart '22:

(bron hockey NL)

In de pers:

AD Haagsche Courant, 20-3-'22 Kees Romijn (©) AD

Treedt talent Lucas (18) in de voetsporen van zijn ouders en HGC-iconen? ‘Hij is een ambitieus kereltje’  KLIK HIEROP

******

AD Haagsche Courant 21-3-'21 Kees Romijn (©) AD

KZ en HGC vermaken in een strijdtoneel om van te smullen. Prestigieus treffen weer een prooi voor "Gazellen" KLIK HIEROP

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van deze wedstrijd is er door technische problemen camera geen eigen Google album beschikbaar

Steijn van Heijningen  down/ strafcorner waaruit Jonhston scoort 3-0