Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

H1 HGC 2 wedstrijden, 3 punten

23-9 Een korte verslaglegging van twee wedstrijden.

Op donderdagavond 17 september 2020
H1 Den Bosch-HGC: 1-2

Dit was de inhaalwedstrijd voor de door corona perikelen uitgevallen wedstrijd. Het HGC team werd snel onder druk gezet, maar mede dankzij HGC doelman Sam van der Ven wist Den Bosch die kansen vlak na de start van deze match niet te benutten. Uiteindelijk was het HGC dat door een goal van Steijn van Heijningen in de derde minuut HGC op voorsprong stond. Dat blijft tricky maar HGC stond er deze wedstrijd. Hulde aan assistent-coach Carlo Daniels die coach Paul van Ass verving. Paul was vanwege een verkoudheid, conform de richtlijnen, thuis gebleven. In de 66ste minuut scoorde Kenta Tanaka de 0-2. Den Bosch zocht naar aansluiting, maar de 1-2 uit een strafcorner in de slotminuut leverde niks meer op. HGC nam 3 mooie punten mee naar huis.

Verslag wedstrijd op HOCKEY NL:

Sam van der Ven aan het woord op HOCKEY NL
* * *

En toen was er de thuiswedstrijd: H1 HGC-Pinoké
zondag 20 september 2020

Zonnig HGC in de corona-modus was klaar voor de wedstrijd. Het beeld liet een fel en goedspelend Pinoké zien. Al in de 5e minuut scoorde Pinoké. HGC deed wat het kon, maar effectief was het niet echt. In de 19e minuut gloorde er hoop toen Maico Casella de 1-1 scoorde. Het ging aardig gelijk op, maar de druk van Pinoké bleef groot en ook deze keer leverden de srafcorners genomen door HGC geen doelpunten op. Die waren zeer gewenst, daar de tegenpartij uit een srafcorner wel de 1-2 maakte. Er waren kansen voor beide ploegen. HGC verzilverde deze niet, en ook deze keer wist doelman van der Ven bijna tegentreffers knap buiten diens goal te houden. Jammer want dit zijn juist belangrijke wedstrijden. Maar de competitie is nog maar net van start en H1 HGC is stellig van plan om te knallen in volgende wedstrijden. De ene keer kan dat gemakkelijker dan de andere, maar ze gaan ervoor.

Op vrijdagavond 25 september 2020 uit 20:30 u
H1 Hurley-HGC

en dan op 't Kopje
zondag 27 september 2020 uit 14:45 u
H1 Bloemendaal-HGC

HGC supporters bekijk op de websites van de ontvangende clubs, óf jullie welkom zijn, én als dat kan wat je moet doen qua regsitratie etc.

Topscoreroverzicht HGC

H1 Den Bosch-HGC (Kenta Tanaka, Steijn van Heijningen)
H1 HGC-Pinoké (Maico Casella) (foto's vlnr)

Stand per 20 sept 2020:

(bron HOCKEY NL)

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk) aan te klikken. Ook op de HGC app HGC TV