Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 Oranje Rood - HGC

8-11

Wedstrijdverslag Oranje-Rood – HGC

Op zondag 3 november stond deze mooie wedstrijd in Eindhoven op het programma. We wisten dat OR als play-offs kandidaat een lastige tegenstander zou zijn, maar stelden onszelf als doel om geen doelpunten tegen te krijgen en het ze zo lastig mogelijk te maken. Het was dan ook een flinke klap toen we na 2 minuten al op 1-0 achterstand kwamen via een dubieuze strafcorner. Toen na een minuut of 10 ook nog een lange pass van OR helemaal doorschoot en binnen getikt kon worden, moesten we het hoofd koel zien te houden en proberen er weer een wedstrijd van te maken.

Het spel was er; we verdedigden met passie en maakten bij vlagen mooie combinaties tot in de cirkel van de tegenstander. Helaas gebeurde het weer te vaak dat de passes gehaast waren en onnodig werden ingeleverd. En met kansen gaat Oranje-Rood gewoon heel effectief om. Na nog een strafcorner en twee goed uitgespeelde aanvallen keken we in de rust al tegen een 4-0 achterstand aan.

In de tweede helft verscherpten we de communicatie in het veld, gaven we verdedigend minder ruimtes weg en vielen we aan met meer lef. Helaas lukte het ons niet om onszelf te belonen. Er waren kansen, waarvan de mooiste waarschijnlijk de 1-2 was tussen Kiek en Syts. Helaas schoot Syts de bal in haar val over. Ank stond haar mannetje en we kregen in de tweede helft nog maar één goal tegen. De communicatie van de tweede helft en de passie en nemen we mee, op naar volgende week!