Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC wint van een strijdlustig Almere

16-10

In het tropische Flevoland ging HGC als een cycloon van start. In de 40ste seconde lag de bal al in de goal. Een lange pass van Bernice van Aken door het midden afgemaakt met een tip-in van Karlijn Scheepens. 0-1

HGC speelde de eerste helft met veel overtuiging en was duidelijk de betere ploeg. Het fitte en energieke Almere gooide alles in de strijd om het HGC zo moeilijk mogelijk te maken. De eerste corner van de wedstrijd was voor Almere. Deze werd goed gestopt door keepster Anke van Goudoever en de rebound ging met een boog net voorlangs. Er waren twee grote kansen in de eerste helft voor HGC echter zonder resultaat.

Er werden veel fysieke duels uitgevochten, waarbij Almere tot het uiterste ging. Het arbitrale duo was flexibel in het interpreteren van de spelregels, wat soms tot wat oververhitting van de speelsters en staf leidde.

Na rust ging de strijd verder, Almere gaf zich niet zomaar gewonnen en speelde fel op interceptie. HGC wist op snelheid Almere te verrassen en van zich af te schudden. In de counter speelden Esmée Kras en Luna Fokke een klassiek éen-tweetje waarbij Luna in de cirkel vanuit de loop wist te scoren. De 0-2.

Met nog twintig minuten te spelen ging HGC op zoek naar de 3-0. Die kwam er uiteindelijk niet. Beide ploegen kregen nog wel kansen. Net voor het einde van de wedstrijd kwam de eretreffer voor Almere. Uit een rommelige corner rolde de bal over de lijn. Eindstand 1-2

Volgende week weer een uitwedstrijd. HGC gaat op bezoek bij MOP in Vught. MOP is ook een team wat het goed doet in de nieuwe promotieklasse. Alle support is welkom, dus kom naar het altijd gezellige Brabant om HGC aan te moedigen.