Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Spannende derby Dames 1 tegen HCKZ

12-3

De derby van Dames 1 HGC tegen Klein Zwitserland werd pas in de allerlaatste minuut beslist.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het tempo lag hoog gedurende de hele wedstrijd. Na acht minuten stond het 1-1 door een goal van aanvoerster Lisa Harteveld als antwoord op de goal in de 4e minuut van HCKZ. De ruststand was 2-2 doordat Isabelle Severeins de bal heel knap via een tennisvolley techniek over de keepster heen speelde.

HGC speelde na de rust sterk en zette HCKZ onder druk. Drie gevaarlijke schoten op het goal werden goed verwerkt door de doelvrouw en leverden geen voorsprong op. Het laatste kwartier wist Klein Zwitserland heel tactisch de HGC verdediging te verstoren wat resulteerde in een reeks strafcorners. Een strafcorner in de laatste minuten van de wedstrijd leverde de winst op voor de dames van Klein Zwitserland.

Het team kijkt alweer vooruit naar volgende week zondag als de topper tegen Pinoké thuis op het programma staat. Het team van de steekneuzen staat stevig bovenaan in de overgangsklasse. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden en HGC rekent op veel support langs het veld.