Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC vs Pinoké en vs Rotterdam 2x gelijkspel

29-10

Het was niet een weekend waarin 6 punten werden geoogst. Er werd wel veel gescoord, maar tja, als de tegenstander precies evenveel keer kan scoren dan is het resultaat toch wat pover na twee wedstrijden: 4-4 en 3-3. De rekensom is 7+7 = 14 /7= 2. Dus met twee punten moest H1 HGC het doen deze keer. En dat is niet goed voor de relatieve positie op de ranglijst. Maar anderzijds, als je naar de stand kijkt, dan zie je dat er maar 3 punten nodig zijn om bij de bovenste vier te kunnen aanhaken. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Dat maakt het spannend. Maar dat betekent eens te meer dat H1 HGC alle zeilen moet bijzetten om de winst, die vaak voor het grijpen ligt, ook daadwerkelijk te pakken.

21 oktober avond: H1 Pinoké-HGC: 4-4
Het was koud maar de vaart zat erin. Het was een leuke wedstrijd voor het publiek met veel actie. De arbitrage kwam diverse malen tot twijfelachtige conclusies. Het is goed gebruik om dat niet te benoemen. Maar het is toch jammer dat zoiets uiteindelijk wel het spel beïnvloedt. Het zag er allemaal positief uit, zeker nadat Seve van Ass vanuit een strafcorner de 0-1 neerzette.. Bijna 10 minuten later de 0-2 door Marc Bolto. En toen kwam de trefzekere Hendrickx van Pinoké die met met twee rake strafcorners Pinoké op 2-2 bracht. De 2-3 van Floris van der Linden werd weggewerkt tot 3-3 in de 56ste minuut. HGC-er Gordon Johnston maakte vanuit een strafcorner de 3-4. "We zijn er" dachten de HGC supporters die de kou trotseerden. En wat er dan gebeurt bij HGC, wie zal het zeggen? Het gaat in ieder geval niet goed. Het blijkt niet mogelijk stand te houden tot het échte einde. En, ja hoor, in de 67ste minuut staat er 4-4 op het scorebord. Dat was de eindstand. Doodzonde. "Een kater" zei Paul van Ass. En het is inderdaad jammer dat HGC hier niet het volle pond aan punten pakte. Dus moest men extra gebrand op winst zondag, 3 dagen later zondag thuis.

24 oktober 2021
H1 HGC-Rotterdam: 3-3
En je ziet het al aan de eindstand. Het lukte wederom niet om de winst te pakken. Er moest weer genoegen genomen worden met een gelijkspel. Het was mooi weer, er waren veel hockeyfans op de Roggewoning. En ook hier in de 3e minuut, nu uit een strafbal, een trefzekere Seve van Ass en dus 1-0. Al 8 minuten daarna stond er 1-1 genoteerd. Opletten geblazen dus. Er werd fel gestreden. HGC kreeg vele kansen maar moest tot de 32e minuut wachten op de 2-1 uit een strafcorner van Seve. Al 5 minuten daarna kwam Rotterdam weer gelijk: 2-2. Er werd geknokt ook door HGC, of dat in alle gevallen even effectief was, kan betwijfeld worden, want Rotterdam zat er bovenop. Mooi dat in de 62e minuut Gordon Johnston met een strafcorner HGC op voorsprong bracht: 3-2, maar ook hier bleek het onmogelijk de defensie op orde te houden aan HGC zijde. De Rotterdammers aasden op een strafcorner en die haalden zij ook, In de 70e minuut kwamen zij terug: 3-3. En weer dat fluitsignaal, waarmee je weet dat ook hier voor HGC kostbare punten zijn blijven liggen. Het is zonde hoe HGC de kans om stevig in het linkerrijtje te staan laat lopen. Maar we herhalen; alles is nog mogelijk, als er een tandje wordt bijgezet en de wil en focus om te winnen er is.

Nu dan met die instelling naar Utrecht voor de uitwedstrijd tegen Kampong:

zondag 31 oktober 2021
H1 Kampong-HGC

Kom juist nu naar Utrecht om HGC de morele steun te geven en de klus te klaren daar.

Topscorers per 24 oktober:

vlnr Seve van Ass 2xsc,sb, Marc Bolto, Floris vd Linden, Gordon Johnston 2 x sc

Stand en uitslagen per 24 okt

bron HOCKEY NL

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.