Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dubbelweekend Dames 1 HGC

4-10

Dames 1 SCHC - HGC

De eerste vrijdagavond wedstrijd, het begin van het eerste dubbelweekend van dit seizoen. We hadden de trainingsweek iets eerder afgesloten dan normaal. Woensdag voelde als een vrijdagavond, omdat dit het laatste trainingsmoment was voor het weekend.

Vrijdagavond was het zover, we hadden er zin in en wisten dat er gekke dingen konden gebeuren. Na een dag school, studie of werk moest de knop om, we reden naar SCHC met een doel. Een goede wedstrijd neerzetten en onszelf belonen voor het harde werk dat we die week hadden geleverd.

Het eerste kwart begonnen we sterk. We konden elkaar goed vinden, speelde strakke ballen en toonden lef. Dat resulteerde al snel in een aanvallende combinatie van Lisa Harteveld die de bal de cirkel in sloeg en Isis van Loon vond. Vervolgens draaide Isis behendig om de verdedigster heen en kon met haar backhandslag de achterkant van het net vinden. HIJ ZIT, ons eerste Hoofdklasse doelpunt is gemaakt, 0-1 HGC!

We hielden goed stand, verdedigden met zijn allen en pakte verdedigend veel ballen af, maar konden onszelf niet belonen. Voor de rust scoorde SCHC twee keer en gingen we de rust in met een 2-1 achterstand.

Het spel was nog niet gespeeld, we wisten dat de volgende treffer een belangrijke zou worden, we moesten die aansluiting vinden. Al kwamen we er hockeyend goed doorheen, en speelden we gedurfd, hij ging er niet in. We lieten hen te makkelijk onze cirkel in komen en gaven onnodig corners weg, 3-1,4-1,5-1. Bij het eindsignaal was de stand 6-1. Zoals lokaal eerder gezegd er kunnen gekke dingen gebeuren op zo’n vrijdagavond, maar wat we uit deze wedstrijd meenemen is dat we op elk klein detail scherp moeten zijn. Zuur dat je er met 6-1 afgaat, we mochten die avond zelf nog balen en leren van wat we die avond hebben laten zien maar de volgende dag is het weer opstaan uitkijkend naar zondag.

Nieuwe kans, thuis tegen Kampong.

_______________________________________________________________

Dames 1 HGC - Kampong

Op zondag 29 september ontvingen wij Kampong op ons prachtige eigen veldje. Het weer leek er niet zo veel zin in te hebben afgelopen zondag, maar bij ons zat het goed. We hadden er allemaal enorm veel zin in, helaas heeft de uitslag alleen anders uitgepakt dan onze verwachtingen.

We begonnen de wedstrijd met een opgeladen gevoel, het fluitsignaal ging en we gingen er allemaal voor. Het was een kwart zonder doelpunten, ondanks dat waren er wel veel kansen, vooral van kampong. Er werden veel slordige fouten gemaakt maar we hadden de wedstrijd nog zeker niet weggegeven, zo gingen we ook de rust. Helaas wel met een 0-2 achterstand nadat kampong in het tweede kwart twee keer raak schoot. We besproken in de rust zaken die beter konden zoals we wel vaker doen, sommige taken werden niet nagekomen, die we wilden gaan oppakken in de tweede helft.

In de tweede helft viel de 1-2 al redelijk snel, hierna volgden sterke minuten en lag onze focus op de gelijkmaker. Helaas kwam de gelijkmaker er niet en viel de wedstrijd de verkeerde kant op. Met een uitslag van 1-5 verlieten wij het veld, dit was zeker niet het resultaat waar wij op gehoopt hadden. Het laatste kwart hebben we de wedstrijd weggegeven door simpele taken niet goed genoeg na te komen.

Ondanks ons verlies is dit voor ons een goed leer moment geweest. Zoals Johan Cruijff ooit zei na een 5-0 verlies: "deze wedstrijd gaat ons kampioen maken”. Wij leren hiervan als team, zodat wij elke week weer het beste uit ons zelf kunnen halen. We gaan weer hard trainen om op Hurley een goed resultaat neer te zetten.