Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC - Bloemendaal 0-1

24-9

Zondag 22 september 2019, iedereen had er zin in, de eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau, de sfeer was goed. Iedereen was klaar voor een zonnige dag op de mooie roggewoning.

Het eerste kwart begonnen we, ondanks alle energie die er was voor de wedstrijd, niet super sterk. Bloemendaal domineerde het eerste kwart. Wij maakte veel kleine fouten die eigenlijk niet gemaakt mogen worden. Het tweede kwart begonnen we sterker. We waren niet meer alleen aan het verdedigen en hadden een paar grote kansen. Het was beter maar het was nog niet op het niveau dat wij kunnen spelen. Gedurende de eerste helft werd er streng gefloten en werden er groene kaarten uitgedeeld waardoor we zo nu en dan met 1 man minder kwamen te staan.

In de rust werd er in de kleedkamer duidelijk gemaakt dat we beter kunnen en moesten. Er werd nadruk gelegd op wat er goed ging en wat er beter moest.

We kwamen in de 2e helft goed uit de kleedkamer. We begonnen sterk en waren meer aan het aanvallen. Halverwege het 3e kwart verzwakte we en presste Bloemendaal door. Ze haalde corners en uit één van de corners kwam en strafbal. Ondanks dat Anke heel dichtbij zat en zelfs de bal nog raakte ging die net langs haar het doel in. 0-1 voor Bloemendaal in de 46e minuut. We hadden nog 24 minuten om het om te draaien. Een minuut later kregen we een gele kaart tegen. Dus stonden we met 10 man op het veld. Vervolgens in het 4e kwart, toen we wel weer compleet waren kregen we nog een gele kaart tegen waardoor we weer met 10 man stonden. Op dit moment wisten we dat het knokken werd. We moesten meters voor elkaar gaan lopen en het was zwaar maar we deden het. Helaas liepen wij 3 minuten later tegen nog een gele kaart aan, waardoor we met nog maar 9 man op het veld stonden. De extra meters die nu gelopen moesten worden werden verdubbeld maar we deden het voor elkaar. Bloemendaal was veel in de aanval maar het lukte ons om de tijd met 9 en 10 spelers door te komen tot we weer compleet waren. Helaas was het toen te laat en floot de scheidsrechter af. Het lukte jammer genoeg net niet de eerste punten te pakken.

We danken jullie alsnog voor de aanwezigheid en waarderen het van harte!

Voor de volgende wedstrijd weten we waar we aan moeten werken en gaan dat ook doen met dubbel weekend in het vooruitzicht. Vrijdag spelen we om 20:30 uur uit tegen SCHC en zondag spelen we om 12:45 uur thuis tegen Kampong.

We hopen jullie daar allen weer te zien!